Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Beyrut'ta hayat

Pahalı arabalar, oryantal, humus, nargile ve iç savaş... Beyrut'u beş sözle özetlemek istersek ilk aklıma gelen işte bunlar olur...

Beyrut Kuşbakışı Görünüş

Beyrut'ta hayatı anlatmaya başlamadan önce birkaç yararlı bilgi vermek istiyorum. Beyrut'a gitmek için vize almanıza gerek yok. Oraya gittiğinizde vize için para bile ödemiyorsunuz sadece pasaportunuzun olması yeterli.  Havaalanına vardıktan sonra hemen çıkışta bulunan taksileri görebilirsiniz. Önceden bildiğimiz için hemen taksicilerle sıkı bir pazarlığa girişiyoruz. Beyrut'ta taksicilerle pazarlık yapmadan binmek onlara neredeyse haksızlık yapmak olur diyebiliriz. En sonunda bir taksiciyle bizi Rafic Hariri havaalanından Raouche'deki otelimize 20 dolara götürmesine anlaşıyoruz. 4 kişi olduğumuz için kişibaşı 5 dolar olarak anlaşıyoruz ancak genelde kişibaşı hesabı yaptıkları için daha az kişiyseniz eğer, daha ucuza anlaşmak için pazarlık yapmanızda fayda var.

Beyrut'ta genel olarak taksi durağı mantığı yok, neredeyse altına araba çeken herkes taksici olmuş ve akbabalar gibi müşteri kovalıyorlar. Yolda yürürken yanınızdan geçen her taksici size korna basıp taksi lazım mı havalarında peşinizde koşuyor. Tahminimce taksi sayısı oldukça fazla ve buna nazaran talep o kadar fazla değil o yüzden pazarlık gücü elinizde oluyor.

Eğer bizim gibi Beyrut'u kasım ayında ya da daha soğuk aylarda ziyaret etmeye karar verdiyseniz, şehre ilk vardığınızda havanın sıcaklığı sizi de cezbediyor olacaktır. Yol kenarında adım başı devasa billboardlar, size Miami'ye gelmişsiniz hissi veren sıra sıra palmiyeler ve Rafic Hariri International havalanının yanıbaşında bulunduğu mavi Akdeniz ilk gözüme çarpanlar oluyor.

 Bu arada Lübnan'da para birimi Lübnan lirası, ancak dolar heryerde geçiyor. Ama örneğin taksiye ya da herhangi başka bir yere fazla dolar verdiğiniz zaman para üstünü Lübnan lirası olarak veriyorlar. Ayrıca yanınızda nakit bulundurmayı unutmayın çünkü bazı restoranlarda ve otellerde kredi kartı geçmiyor.

Lübnan Parası



Havalaanından çıkıp taksiye bindikten 15-20 dakika sonra Raouche'deki otelimize varıyoruz...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...