Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Beyrut'ta Otel

Ertesi gün daha fazla Universel Residence'da kalabileceğimize ihtimal vermeyerek sabah erkenden başka otel arayışına giriştik. Arkadaşlarımızdan biri yakın çevredeki otelleri araştırarak gecelik fiyatı Universel'le aynı olan hem de yanıbaşında olan bir otelde çok temiz ve büyük bir oda buldu da neyseki biz de Universel kabusundan uyanabildik.

Bu arada Universel Residence otelin adresi tam olarak (Prince Khaled Shehabe, Rawcheh) diye geçiyor. Yeri aslında çok iyi, denize 200 m mesafede, ünlü Safir otelin hemen yakınında ve eski Future TV'nin de yanıbaşında bulunuyor. Ancak fiyatları gerçekten de hangi yüzle bu kadar para istiyorlar dedirtecek derecede pahalı. Gerçi bayram sebebiyle de o kadar yüksek olabilir fiyatlar ama gene de Avrupa'daki en uyduruk hostelden bile özellikle temizlik açısından daha kötü olduğu için gecelik kişibaşı 55 dolar öderken insanın içi cız ediyor. Ve bu fiyata kahvaltı dahil değil! Gerçi dahil olsa da o otelin sunduğu hiçbirşeyi yemezdik ya o da ayrı bir mesele:) Hatta ikram olarak verdikleri tatlıyı bile ayıp olmasın diye aldık ama otelden çıktığımız anda ilk bulduğumuz çöpe attık:) 

Aslında rezervasyonu booking.com'dan yaptığımız için genelde rezervasyonu iptal etmede birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Ancak pazarlık ve ısrar sonucu Universel otele resepsiyondaki görevli sitem etse de sadece kaldığımız bir gecenin parasını ödeyerek ayrılmayı kabul ettirdik. Hatta resepsiyon görevlisi bize "noldu yoksa odada bir problem mi var, beğenmediyseniz başka oda gösteriyim" dese de biz göstereceği başka odanın diğerlerinden iyi olsa bile ne kadar iyi olabileceğini hayal ederek gülmemek için kendimizi zor tuttuk ve "yok kalsın, bizim arkadaşlarımız başka otelde onların yanına gidiyoruz" diye bir bahane uydurduk. Sonrada bavullarımızı aldığımız gibi kendimizi dışarı attık ama yan otele geçtiğimizi görseler de o noktadan sonra yapacak bir şey yoktu. 


Palm Raouche Otel Beyrut


Yeni bulduğumuz otelin adı Palm Raouche'ydi ve o da aynı Universel Residence gibi furnished apartments mantığındaydı ve bir daire gibi genişti. Büyük ayrı bir odası, oturma odası, küçük bir mutfak (büyük buzdolabı bile vardı),  paravanla ayrılabilen büyük bir oda daha ve temiz bir tuvaleti vardı. Her iki odanın da ayrı ve geniş bir terası vardı, uzaktan da olsa denizi görebiliyordunuz. Odalarda halı yoktu, tertemiz yataklar vardı, plazma tv ve klima da bulunmaktaydı. 4 kişi bir ev tutmuşuz gibi oldu ve inanmak güç ama bu odayı Universel'le aynı fiyata tuttuk, yani geceliği kişibaşı 55 dolardı (kahvaltı dahil değil). 


Palm Raouche Otel Odası

Palm Raouche Otel Oturma Odası

Palm Raouche Otel Banyo

Palm Raouche Teras Manzarası

Palm Raouche otelde de kahvaltı dahil değildi ancak kahvaltı için yakınlarda güzel yer bulmak konusunda hiç sıkıntı çekmiyorsunuz. Kahvaltı mekanlarını ileride ayrı bir konu başlığıyla ele alacağım. Ama genel olarak gördüğüm otellere dayalı olarak Palm Raouche'yi tavsiye ederim. Hem merkeze Hamra'ya 10 dakika yürüme mesafesinde, hem sahile 200 m, hem temiz ve geniş odaları var hem de fiyatları uygun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Damlisgoooo dedi ki...

Merhaba,

Gezinizi inceledim.Bende nişanlımla gitmeyi düşünüyorum.Günlük nekadar harcama yaptınız?Size toplam ne kadara mal oldu?Sanırım sizin geziniz Bayram süresi olduğu için biraz oteller konusu pahalı olmuş.
Fiyatlar konusuunda açıklama yaparsanız sevinirim.

metin dedi ki...

Merhaba, ilerleyen günlerde blogumuzda daha kapsamlı olarak Beyrut'u anlatmaya devam edecegiz. Ne kadara mal olmasına gelince tamamen göreceli bir durum. Standart bir çift kişilik otel odası bayramda 110-150 dolar arasıydı. Bunun dışında yaşam İstanbul'da nasılsa ya da Türkiye'de aynı denebilir. En pahalı restoranlarda örneğin bir balıkçıda kişi başı en fazla 50-70 tl civarı ödenebiliyor. Karşılaştırma yapabilmeniz açısından söylüyorum. Bir kahvaltı kişi başı 10 doları geçmeden olabiliyor. Bir Starbucks kafede burada ne kadar ödeniyorsa orada da aynısı ödeniyor. Zaten 1 tl= 1 Lübnan lirası olarak düşünebilirsiniz. Bunlar dışında ne kadar çok alışveriş yaparsanız o kadar çok masraf oluyor tabii fakat oradaki ünlü italyan markalara ait (ör: Armani, Gucci vs)mağazalarda fiyatlar hafif daha ucuz Türkiye'ye göre.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...